Google

2007. december 14., péntek

Mire használható még a Skype az ingyenes telefonáláson kívül?

1.rész

Fel lehet vele kutatni az ismerősöket, akik rendelkezhetnek skype címmel, de eddig még nem vetted fel velük a kapcsolatot.

Így csináld:

„Eszközök” menüpont, azon belül a „Partnerek importálása”, majd az előbukkanó ablakban az "Indítás" gombra kattintani. Ekkor a skype végigvizsgálja az email címlistáidat és kilistázza azokat a neveket akikkel még nincs kapcsolatod, de az e-mail címek és a skype nyilvántartása alapján lehet hogy valamelyik rendelkezik skype címmel.

Kiválaszthatod, hogy melyik e-mail fiókodat vizsgálja át. (Outlook, gmail stb.)

Ezután nincs más dolgod mint, hogy végignézd a neveket, és ha olyan nevet látsz, mely ismerősnek tűnik, bejelölöd. Mikor átnézted az egész listát, az összes kijelölt személynek egyszerre küldheted a kapcsolatfelvételt kérő üzenetet.

Nagy gubanc nem lehet a dologból, ha véletlenül mellélőttél, legfeljebb nem vesz fel a listájára. Ha azonban találtál valakit, akiről eddig még nem tudtad, hogy van skype címe, máris felelevenítettél egy kapcsolatot.

Ezt a keresést érdemes időről időre megcsinálni és érdemes egy idő után azokat, akik nem igazolták vissza, hogy ismernek (ott a ki kérdőjel a nevénél) törölni a listáról.

„Akinek nincs adatbázisa, nincs üzlete sem” Mark Davis

Nincsenek megjegyzések: