Google

2007. november 23., péntek

Még egy jégtörő

„Mivel foglalkozol? vagy „Miből élsz?” vagy „Mit csinálsz”

Mikor ezt a kérdést felteszik neked, jó választ kell adnod, ha a válszod jó, akkor jelölted, beszélgetőtársad előre fog dőlni és érdeklődni fog, ha nem akkor hátradől és igyekszik minél hamarabb megszabadulni tőled.

Ha határozatlan vagy, akkor ez a jelölted szempontjából így fest: „ez az alak még azt sem tudja mivel fogalkozik, megyek odébb”.

Mit ne mondj? „Egy csodálatos céggel vagyok kapcsolatban, csodálatosak a termékeink, csodálatosak a vezetőink", "különleges összetevők", "különleges a marketing terv stb.”

Mit mondj ezek helyett? Pl ezt
„Megmutatom az embereknek......” a pontok helyére behelyettesíted a megfelelő témát.

Példák.

„Megmutatom az embereknek, hogy hogyan juthatnak extra pénzhez minden hónapban.” Ha a jelölt azt mondja „Tényleg? – mondj erről többet” akkor megcsináltad, beszélhetsz róla. Ha nem mond semmit, akkor semmi, beszélj valami másról.

„Megmutatom az embereknek hogyan tudják kirúgni főnöküket és elindítani egy saját válallkozást.” Ha erre a válasz: „Valóban? - mondj erről többet.” Csilingel a pénztárgép, engedélyt kaptál a további mesére.

„Megmutatom kismamáknak, hogyan maradhatnak otthon csemetéikkel és lehet teljesállású keresetük." Ha erre a válasz: „Valóban? - mondj erről többet.” Megcsináltad, engedélyt kaptál a további bemutatásra.

Nincsenek megjegyzések: