Google

2007. november 29., csütörtök

Légy önmagad ura - Robert Dean jr.

Az alábbi írás részlet Robert Dean könyvéből. Dean a Tahitian Noni International leggyorsabban felnövő vezetője. Röpke 3 év alatt óriási hálózatot épített (csak példaként 2240 Jade van a csoportjában) ki. A könyvében leírja azokat az alapdolgokat, melyek kellettek ahhoz, hogy ezt meg tudja tenni.

Sok ember nem tudja elképzelni magát sikeres vállalkozónak – ez a legnagyobb akadály, azt hiszem, amit le kell küzdetnünk 500 milliomosunkban. Hadd meséljem el önöknek „A Könyv” történetét.

Egy ősi, mitikus világban élt egy harcművész, akit Cord-nak hívtak, és megnyert egy fegyverek nélküli harcművészeti tornát. Így elérhetővé vált számára, hogy megkeresse „A Könyv”-et, melyről az a hír járta, hogy olvasója lesz a világ legjobb harcművésze. A könyv keresése közben meg kell találnia Kitan-t, a könyv őrzőjét. Útján Cord-nak jó néhány akadályt kell leküzdenie, mielőtt kiérdemelné, hogy találkozhasson Kitan-nal. Végül Cord megleli a könyvet, és azt mondják neki, a könyv megmutatja, hol van a mestere. Így hát Cord kinyitja a könyvet, ám csak saját képét látja benne minden oldalon. Cord meglelte hát a mesterét – önmagát találta meg.

Csakúgy, mint Cord, legtöbbünk azt a dolgot keresi, amelynek segítségével elérhetjük álmainkat, és azok lehetünk, akik lenni akarunk. De csakúgy, mint Cord, gyakran azt hisszük, hogy egy másik személy tudja ezt megadni nekünk.

Azonban az igazság az, hogy mi vagyunk az egyetlenek, akik megtalálhatjuk a helyes utat saját sikerünk felé. Bizonyára lesznek majd emberek, akik segítenek minket, de nekünk kell szembenézni a kihívásokkal, és vállalni a felelősséget életünkért. Ha megtesszük, a végén

Nincsenek megjegyzések: